Emotioneel Inteligent Leiderschap

De Baak

Constructief leren omgaan met emoties als leider

Emoties lijken vaak één grote onhanteerbare brei, maar in de training Emotioneel Intelligent Leiderschap leer je de verschillende emoties van jezelf en anderen herkennen en hanteren. Niet alleen in conflict situaties maar in alle vormen van samenwerking met je collegas. In de training zal je duidelijk worden waarom je telkens in dezelfde situaties belandt en tegen dezelfde ‘obstakels’ aanloopt in relatie tot collega’s (of anderen). En uiteraard welke rol emoties daarbij spelen.

In de training ga je ervaren dat je beperkende patronen kunt doorbreken (‘breakthrough’). En dat je situaties kunt veranderen en weer naar je hand kunt zetten. Je leert niet emoties herkennen en begrijpen, maar krijgt ook ‘gereedschap’ aangereikt, waarmee je met emoties kunt omgaan op een constructieve manier. We werken met een EQ-test, je leert over aspecten (competenties) van ‘emotionele intelligentie’ en de werking van het brein. In inzicht- en ervaringsoefeningen leer je over jouw en andersmans emoties en hoe je die kunt beïnvloeden. Ook persoonlijke waarden en normen en je plek in het krachtenveld van je organisatie (‘ het politieke spel’) komen aan bod.

De training geeft theoretische verheldering en met name ervaringsmatig inzicht in hoe het bij jou werkt in het omgaan met emoties. Je wordt hierin intensief begeleid door twee ervaren trainers (bij een groepsgroottte van maximaal 12 deelnemers).

Vragen die in deze training aan de orde komen zijn:
In hoeverre wordt je leiderschapstijl beïnvloed door emoties? Hoe breng je emoties en verstand in balans? Hoe behoud je je integriteit als manager ten opzichte van je medewerkers? Hoe kun je ‘intelligenter’ te werk gaan en jezelf niet in emoties verliezen? Hoe ga je om met het politieke spel in jouw organisatie? Hoe kun jij met meer charisma mensen motiveren, inspireren en aansturen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *