General Management

Post HBO

De manager of consultant focust zich op het inrichten van organisaties en op het innovatief veranderen daarvan. Hoe kan er klantgerichter gewerkt worden? Hoe worden grote veranderingen vormgegeven en de kwaliteit bewaakt? Hiervoor is de kennis van verschillende vakgebieden nodig, en vooral de verbanden daartussen. Denk daarbij aan Human Resources Management, logistiek, informatietechologie, financiën, marketing en organisatiekunde. Als (bedrijfskundig) manager integreer je deze vakgebieden en draag je steeds een andere pet. Je zet de grote lijnen uit en probeert het beleid zoveel mogelijk te realiseren. Dat vraagt om een stevige basis. Die krijg je in deze opleiding, waarin het managementmodel voor zelfevaluatie (INK/EFQM) centraal staat. Na je diploma sta je in het register van de SPHBO, de landelijke organisatie voor Post-HBO opleidingen.

Competenties

Je verbetert de volgende competenties:

 • organisatiesensitiviteit
 • omgevingsbewustzijn
 • mensgericht leiderschap
 • besluitvaardigheid
 • probleemanalyse
 • resultaatgerichtheid

Resultaat

Deze opleiding levert het volgende resultaat op:

 • Je bent thuis in het vakgebied financieel management.
 • Je kunt een evenwichtig veranderplan opstellen en uitvoeren.
 • Je bent in staat tot het identificeren, beheersen en verbeteren van processen uit het INK-model
 • die nodig zijn om de missie van de organisatie te realiseren.
 • Je kunt de belangrijkste HRM-issues benoemen en aanpakken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *