Ben Tiggelaar

Ben Tiggelaar (1969) is afkomstig uit Oost-Groningen, studeerde communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en werkte daarna onder meer als journalist voor het tijdschrift Adformatie en als (intern) adviseur bij ABN AMRO. Later werd hij zelfstandig ondernemer, gespecialiseerd in onderzoek, training, advies en auteurschap op het gebied van leiderschap, verandermanagement en gedrag, met name gericht op managers en bedrijven. Zijn bedrijf heet Ben Tiggelaar & Company.

Tiggelaar verzorgt lezingen, workshops en seminars. Voorbeelden zijn ‘Dit wordt jouw jaar’, ‘MBA in één dag®’ en  ‘Ben Tiggelaars 5/95 doorbraak!’

Daarnaast heeft hij een aantal managementboeken geschreven. Eén van zijn bekendste boeken is Dromen, durven, doen, waarin adviezen voor individueel zelfmanagement worden gegeven. In dit boek komt de 5/95-theorie naar voren, die stelt een mens zich van slechts 5% van zijn gedrag bewust is en dat de overige 95% onbewust en automatisch is. In het boek worden tips gegeven om ook de onbereikbare kanten van je eigen gedrag aan te passen. Najaar 2010 is hiervan hiervan een herziene editie verschenen. Ter promotie van het nieuwe boek werd in januari 2011 eenmalig het seminar Dromen, Durven, Doen georganiseerd.

Verder schrijft hij columns in Intermediair en De Zaak. Een selectie hieruit is gebundeld in het boek Vól in balans!.

Tiggelaar is belijdend christen, spreekt ook voor kerken en heeft onder meer in samenwerking met hulporganisatie Compassion trainingen voor christelijk leiderschap opgezet.

[Bron: Wikipedia]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *