Switch – Veranderen als verandering moeilijk is

door Chip Heath en Dan Heath

Waarom is het toch zo lastig om veranderingen door te voeren in een bedrijf of in het dagelijks leven? Dat komt allemaal door een conflict dat zich in onze hersenen afspeelt. In ons brein wordt namelijk een strijd geleverd tussen onze rationele kant en onze emoties. De rationele kant wil een prachtig lichaam voor op het strand, de emotionele kant wil dat laatste stukje appeltaart. Rationeel gezien wil je iets veranderen op het werk, emotioneel vind je de huidige routine wel prima zo.

Als je eenmaal begrijpt hoe onze gedachten werken, dan kan je die ingebouwde weerstand tegen verandering overwinnen. In ‘Switch’ werpen Chip en Dan Heath een heel nieuw licht op hoe je verandering realiseert. Dit praktische en vermakelijke boek laat zien dat succesvolle veranderingen een bepaald patroon volgen. Duidelijk wordt hoe je zelf dat patroon kunt gebruiken, of je nou de wereld wilt veranderen of de omvang van je taille.

Bestel nu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *