Wat is NLP?

NLP is naar Nederland overgekomen vanuit de VS. Daar onderzochten Bandler en Grinder het proces van communicatie en verandering. Zij vonden dat dit proces gebaseerd is op taal, neuropsychologie en cybernetica. In boeken en workshops hebben zij hun nieuw verworven inzichten en technieken uitgedragen en zijn daarbij tot verbluffende resultaten gekomen. Snel werden hierdoor psychologen, psychiaters, hulpverleners etc. geïnspireerd en velen van hen gebruiken nu NLP technieken in hun praktijk.

En NLP is niet alleen voor de professionele hulpverlening. Het is ook uitermate geschikt als hulpmiddel voor persoonlijk verandering en zelfinzicht. Door de elegante methodiek en de snel merkbare resultaten heeft NLP dan ook in bredere kring veel aan populariteit gewonnen.

NLP is een techniek die mensen helpt te veranderen
Iedereen heeft bij de geboorte een eigen identiteit. Deze identiteit is natuurlijk niet volgroeid, het ontwikkelt zich door wat we in ons leven doormaken en nog door zullen gaan maken. Elk mens zal al zijn ervaringen opdoen via slechts vijf zintuigen: we kunnen alleen maar kijken, luisteren, voelen, proeven of ruiken. Soms is er de schijn van een zesde zintuig, soms ook ontbreken bij sommige mensen een of meerdere zintuigen of zijn deze onderontwikkeld. Zo kunnen we zien dat het opdoen en verwerken van ervaringen verloopt via drie kanalen:

Neurologisch: Alles wat we hebben meegemaakt ligt opgeslagen in ons geheugen. Wat we meemaakten in ons leven was al dan niet bevorderlijk voor de ontwikkeling van ons eigen “IK”. De herinneringen aan de ervaringen hiervan, onze gevoelens, gedachten en emoties besturen ons gedrag in de huidige tijd. Ook als we dat gedrag liever niet zouden willen. In dit gedrag ontmoeten we elkaar. We gaan met elkaar om en laten dingen van onszelf aan de ander weten; dit noemen we communicatie.

Linguïstisch: Communiceren doen we door middel van gesproken taal en door middel van lichaamstaal (houding, gebaren, toonhoogte, gezichtsuitdrukking, enz.).

Programmeren: Terwijl we communiceren kunnen we anderen, of anderen ons, iets bijleren, afleren of (laten) veranderen.

Positief van uitgangspunt
NLP is vooral bekend geworden door de aandacht die de media hebben geschonken aan ‘EnterTrainers‘, de gebruinde snelle mannen, die met veel lichaamsbeweging en opgeklopte terminologie duidelijk willen maken dat alles kan: The Sky is the Limit. Dat veel mensen dit willen graag horen is de reden waarom deze benadering vrij veel succes heeft. Hierdoor is het beeld dat het grote publiek heeft over NLP erg eenzijdig geworden. NLP heeft echter veel meer inhoud en diepgang dan wat er op dit soort, relatief simpele show-seminars, wordt vertoond.

WeekendjeWeg.NLP

Wil jij effectiever en prettiger functioneren en heb je de overtuiging dat veranderingen écht mogelijk zijn én ben je bereid om te leren ? Dan is ‘weekendjeweg.nlp’ een kans voor je!
Tijdens dit weekend maak je kennis met de NLP technieken die je in staat stellen te kiezen voor ‘anders dan anders’ communiceren, wat direct in de praktijk toepasbaar is. Het is méér dan een training, het is (weer) een stap in een persoonlijk leerproces, met én het aanleren van nieuwe vaardigheden én de mogelijkheid om te kiezen voor een andere levenshouding.

Het weekend begint vrijdagmiddag 28 oktober om 17:00 en duurt tot zondagmiddag 30 oktober 12:30.
De locatie is Hotel ‘Hampshire Inn’ te Elspeet, waar het naast lekker met de training bezig zijn, ook goed toeven is als het gaat om eten, drinken en slapen.
De kosten zijn € 684,25 voor het hele weekend. Dit is inclusief twee overnachtingen lunch, diner en BTW. Extra consumpties zijn voor eigen rekening.

Meer weten? Neem contact met mij op via de contact pagina, dan breng ik je contact met de beste NLP trainer van Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *