CIO van het Jaar

Computable nomineert Remco van Wessel van Net4kids als “CIO van het Jaar”

Remco van Wessel is genomineerd voor de Computable Awards 2012 in de categorie ‘CIO van het Jaar’. De nominatie is gebaseerd op het project waarmee voor Net4kids het CRM-systeem en de projectadministratie is geïntegreerd.

De Awards
De ict-vaktitel Computable reikt op donderdag 4 oktober 2012 voor het zesde jaar op rij de Computable Awards uit. De prijzen worden toegekend aan bedrijven, projecten en personen die zich volgens Computable-lezers in het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden met ICT-projecten die bijzonder geslaagd, innovatief of omvangrijk zijn geweest. Per categorie zijn vijf bedrijven, projecten of personen genomineerd.

Publieksjury: stemmen
Iedereen kan vanaf vandaag stemmen op de genomineerden voor een Computable Award 2012. De genomineerde bedrijven, personen of projecten zijn gekozen door een vierkoppige vakjury. Tot 14 september 2012 kunnen bezoekers van Computable.nl hun stem uitbrengen in elf categorieën. De ranking door de jury en het aantal stemmen van het publiek bepalen elk voor de helft welke genomineerde de award in oktober in ontvangst kan nemen.

Remco over zijn nominatie
‘Any place, any time, any where zijn de sleutelwoorden geweest bij het implementeren van het nieuwe kennismanagement systeem bij Net4kids. Wanneer je met een grote groep betrokken vrijwilligers werkt, moeten de systemen overal en altijd beschikbaar zijn. Zeker als je weet dat de vrijwilligers hun eigen moment kiezen om hun bijdrage te leveren. Dan mag een IT-systeem niet frustreren. Daarom is er bij het ontwikkelen veel zorg besteed aan gebruiksgemak, is er zoveel mogelijk geautomatiseerd en wordt voorkomen dat gegevens dubbel moeten worden ingevoerd. Mede dankzij de flexibele inzet van internetbureau Bestebroer kon het project tegen een sterk gereduceerd tarief gerealiseerd worden. Salesforce.com stelde hun CRM-applicatie gratis ter beschikking.’

Juryrapport
‘Met minimale middelen koppelde Net4kids, met behulp van gerenommeerde pro bono partners, het systeem van projecten (de goede doelen) aan een volledig geautomatiseerde CRM-omgeving voor alle vrijwilligers. Het resultaat is dat Net4kids het enige real time portaal heeft waarin donateurs de projecten waar zij aan doneren via het internet kunnen volgen. Naast dit unieke project runt Remco van Wessel ook nog eens een volledig geautomatiseerde omgeving voor vijftig vrijwilligers en zaken als een financiële omgeving en een E-commerce omgeving met portalen voor donateurs als G-Star, DLA Piper en LeasePlan.
De jury roemt de verdere uitbouw van het Net4kids-internetplatform en de koppeling aan een uitgebreid CRM-systeem die Remco van Wessel heeft gerealiseerd. In alle opzichten een unieke prestatie, vooral ook omdat de CIO zelf pro bono één dag in de week voor Net4kids werkt en dit resultaat dus ook nog eens met beperkte tijd heeft kunnen halen. Een ongekende prestatie voor één man in één dag per week.’

Odette van Zijdveld, directeur Net4kids:

Net4kids is natuurlijk geweldig trots op de nominatie van onze Remco. Dit toont maar weer aan dat passie, creativiteit en samenwerking voorwaarden zijn voor IT succes; veel meer dan beschikbaar IT budget – iets dat Net4kids als goed doel nauwelijks heeft.

Over Net4kids
Net4kids is het meest zakelijke goede doel in concrete kinderhulp. Sinds 2003 verbindt Net4kids bedrijven en organisaties met kinderhulpprojecten op het gebied van opvang, scholing en gezondheidszorg, en faciliteert zij concrete betrokkenheid middels een online platform. Onze klanten kiezen het project dat het beste bij hun bedrijfsdoelstellingen of hulpvisie past en kunnen vervolgens via de eigen ‘MyNet4kids’ site de voortgang ervan volgen en delen met hun achterban.
Net4kids heeft een constante collectie van hoogwaardige projecten die getoetst zijn op kwaliteit, duurzaamheid en haalbaarheid. Concrete kinderhulp wordt zo zakelijk verantwoord, passend in elke strategie en bij elk budget. Net4kids garandeert de uitvoering en geeft inzicht in de resultaten van de investering. 100% transparantie in kosten en baten is een belangrijke pijler van de Net4kids filosofie.

Voor meer informatie over Net4kids: www.net4kids.org of (020) 472 48 75.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *