Mooie werkomgeving is goed voor motivatie

Denk jij dat je werkomgeving een invloed heeft op je werk? Velen beweren dat een mooi kantoor goed is voor je motivatie. Het maakt je werk in elk geval aangenamer, daar bestaat geen twijfel over! Je kan je manager misschien niet onmiddellijk overtuigen om heel het kantoor opnieuw in te richten, maar door een paar kleine aanpassingen kan je je werkomgeving al veel aangenamer maken. Wij geven je alvast enkele tips!

Misschien kan je enkele meubels herschikken en zo je werkomgeving helemaal anders indelen. Draai je bureau bijvoorbeeld naar het raam, als je daar een mooi uitzicht hebt. Of verplaats je computer naar een andere kant van je bureau. Heb je een eigen kantoor? Denk dan eens na over wat de meest efficiënte manier is om je meubels te plaatsen. Je zal zien, af en toe je werkomgeving aanpassen, heeft een positieve invloed op je motivatie. Maar voor je eender wat verandert, kan je best even met je manager checken of hij/zij akkoord gaat.

Planten zijn goed voor de creativiteit en de motivatie. Een mooi plantje kopen voor je bureau is een goedkope en eenvoudige manier om je werkomgeving wat aangenamer te maken. Of waarom geen vissen op je bureau zetten? Misschien maakt een vrolijk goudvisje je werkomgeving plots veel interessanter en is het goed voor je motivatie. Vergeet natuurlijk niet dat planten af en toe water nodig hebben en dat ook een vis wat verzorging vraagt!

Zijn er bij jou op het werk schilderwerken gepland? Met wat geluk kan je misschien mee de kleur van je werkomgeving kiezen. Je kiest best geen te opvallende kleur. Ga bijvoorbeeld voor een leuk accent of één muur in een andere kleur. Dat is altijd leuker dat naar een witte muur te moeten kijken. En je zal zien dat een mooi accent goed is voor je motivatie.

Heb je toch een witte muur voor je in je werkomgeving? Hang dan wat mooie decoratie op die je motiveert. Misschien kan je een foto van het team ophangen of een andere leuke afbeelding die je werkomgeving opfleurt. Kies wel voor een beeld dat je niet te snel beu wordt, want je kan het natuurlijk niet elke week aanpassen. Heb je liever wat meer variatie? Overweeg dan om een digitale fotokader op te hangen.

Als je geen grote veranderingen kan aanbrengen in je werkomgeving, kan je misschien gewoon je kantoor al eens goed opruimen. Je zal zien dat een opgeruimd bureau je motivatie een boost geeft. Stop de draden van je computer ook zoveel mogelijk weg, zodat je werkomgeving er ordelijk uitziet.

Wat je ook doet met je bureau, zorg dat alles efficiënt georganiseerd is. Je moet je werk snel en gemakkelijk kunnen uitvoeren. Een opgeruimde werkomgeving is mooi, maar als je elke minuut moet opstaan om documenten te gaan halen, kan je ze misschien toch beter gewoon op je bureau laten liggen.

Heb je massa’s mappen op je bureau en in je kasten liggen? Een overvolle werkomgeving is slecht voor je motivatie. Heb je al die mappen eigenlijk wel nodig? Misschien kan je digitale dossiers aanleggen en zo heel veel papier besparen. Dat is niet alleen goed voor het milieu, het zorgt ook voor meer plaats in je werkomgeving.

Een ruimte met enkele zeteltjes waar je tot rust kan komen op het werk is misschien een luxe, maar daarom geen overbodige luxe. Het is alleszins goed voor de motivatie. Naast meeting rooms, kan je in je werkomgeving een aparte ruimte voorzien waar je informele gesprekken kan voeren en eventueel wat ontspannen als je even pauze nodig hebt.

Alvast veel succes bij het inrichten van een mooie werkomgeving. Hopelijk kan je van jouw bureau een inspirerende plek maken waar je graag bent en die een boost betekent voor je motivatie!

0 thoughts on “Mooie werkomgeving is goed voor motivatie”

  1. Helemaal mee eens Remco. Het is iets dat opgaat voor iedereen met bureauwerk, maar zelf als je dat niet hebt kun je nog opletten hoe je omgeving bijdraagt aan je motivatie.

    Denk daarnaast ook aan de indruk die je maakt met je werkomgeving. Is er een clean desk policy? Wordt je werk of bedrijf geassocieerd met orde, netheid en controle? Dan kan het belangrijk zijn dat je werkplek dat ook uitstraalt.

    Het meest belangrijk is dat je jezelf openstelt om naar je omgeving te kijken en naar de mensen met wie je die omgeving deelt. Dan ga je al snel de mogelijkheden zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *