Trend 6. Virtualisatie

Virtualisatie is een van de bouwstenen van cloud computing en de trend met het hoogste IT-gehalte in deze lijst van tien. De IT’er pur sang bracht zijn stem ongetwijfeld op deze trend uit. Zo vormt virtualisatie een reeks van technologieën, waarmee informatici de efficiëntie van hun IT-infrastructuur en de ‘bezettingsgraad’ van hun computercapaciteit kunnen verhogen. Een server die voorheen bijvoorbeeld amper actief bleek, wordt dan al snel een machine die veel efficiënter wordt aangewend. En efficiëntie willen we vandaag allemaal. Bovenal gaat het bij virtualisatie al lang niet meer alleen om servers, maar ook om storage, netwerken, desktops, applicaties en andere.

Wat zijn de grootste trends in IT?
Met  mijn grote vriend Google deed ik onderzoek naar de trends die er zijn en stelde mijn eigen Top 10 samen.
In 10 blogs zal ik mijn Top 10 IT trends de revue laten passeren.

 

De Top 10 tot dusver…
6. Virtualisatie
7. Enterprise mobile apps
8. Big Data
9. Android
10. BYOD

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *