Interview Antwerp Pride magazine

Interview met Remco van Wessel in het magazine van Antwerp Pride in 2014

Wat betekent Pride voor jou?
De Pride is voor mij een evenement waarop alle homo’s, lesbo’s en transgenders kunnen laten zien wie ze zijn. Op zich is in west Europa dit evenement niet meer zo hard nodig als vroeger, maar het is wel een goed moment om kleinere lokale thema’s en de grotere internationale problematiek onder de aandacht te brengen. Voor mij is het nooit probleem geweest dat ik gay ben, zowel in mijn directe omgeving als professioneel kan ik hier altijd heel open over zijn. En toch kan ik me voorstellen dat dit niet voor iedereen vanzelfsprekend is, dus daarom is het goed dat er elk jaar nog een Antwerp Pride georganiseerd wordt.

Waarom Antwerpen?
Het is alweer twee jaar geleden dat de liefde mij naar Antwerpen lokte. Tot dan woonde ik in Amsterdam, wat ooit de “Gay Capital of the World” was. Als ik de twee steden nu met elkaar vergelijk, is Antwerpen veel toleranter dan Amsterdam. Ik heb het idee dat creatieve initiatieven minder door regelgeving belemmerd worden dan in Nederland. Antwerp Pride is daar een heel goed voorbeeld van. Naast mijn engagement als vice president van Antwerp Pride ben ik ook bestuurslid van Het Roze Huis. Door actief te zijn in het verenigingsleven heb ik in heel korte tijd veel mensen leren kennen in de stad.

De Parade
Vorig jaar heb ik me in het diepe laten werpen en heb ik de parade gecoördineerd. Daardoor heb ik Antwerp Pride leren kennen als een groep enthousiastelingen die met weinig middelen en veel creativiteit heel veel moois weet te bereiken. Wat mij heel erg is bijgebleven is de soepele samenwerking met de stad en de politie. En ook dit jaar steek ik mijn nek weer uit om de parade de grootste trekpleister van het festival te maken.

Ik wens iedereen een feestelijk en warm Antwerp Pride toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *