10 soft skills die je moet beheersen

Achtergrond – Wat heb je naast je technische skills nodig om als IT-manager te slagen?

Als IT-manager is het vereist om goed te communiceren, met anderen samen te werken, conflicten op te lossen en te kunnen onderhandelen. Je softe skills kunnen je carrière als IT-manager maken of breken. Sterker nog, hoe hoger je op de carrièreladder klimt, hoe minder belangrijk je technische skills worden.

Dit zijn de 10 belangrijkste softe vaardigheden voor iedere IT-manager:

1. Conflictmanagement
Uit allerlei situaties kunnen conflicten ontstaan. Je kunt te maken krijgen met een eindgebruiker die klaagt over diensten of over door IT genomen beslissingen. Of je krijgt te maken met een IT’er die weigert jouw adviezen op te volgen. Misschien voer je constant oorlogjes uit met collega managers. Wat er ook aan de hand is, je moet in staat zijn om op een efficiënte, professionele en sociaal geaccepteerde manier je issues op te lossen. Dat vergroot je reputatie als teamspeler en helpt je doelstellingen eenvoudiger te bereiken.

2. Onderhandelingsvaardigheden
Als manager onderhandel je niet alleen voor jezelf, maar ook voor je team. Als je bijvoorbeeld een verkeerde deadline voor een project afspreekt, kun je door die slechte onderhandelingsvaardigheden genoodzaakt worden je teamleden te vragen ’s avonds en in het weekend door te moeten werken. Andere voorbeelden zijn bijvoorbeeld slechte onderhandelingen over de plek van je team in het gebouw of te weinig IT-budget claimen.

3. Leveranciermanagement
De selectie, het onderhouden van contact en beheer van leveranciers is cruciaal voor het succes van een IT-manager. Binnen IT wordt deze vaardigheid steeds belangrijker omdat er steeds meer uitbesteed wordt; veel diensten en processen gaan over in handen van derde partijen.

4. Actief luisteren
Dit lijkt een vrij onbelangrijke vaardigheid, maar niets is minder waar. In staat zijn om goed te luisteren naar de behoeften van je personeel, bestuur, leveranciers en interne businesspartners maakt je een betere manager en verhoogt de service van je afdeling.

5. Presentatievaardigheden
In staat zijn om een presentatie van hoge kwaliteit bij belangrijke bestuurders op een adequate manier voor het voetlicht te brengen, kan je helpen meer budget los te peuteren, een project goedgekeurd te krijgen en je uiteindelijk misschien zelfs laten promoveren.

6. Delegeren
Kort gezegd: Wie niet kan delegeren, is geen goede manager. Als manager is het je taak om het werk binnen je afdeling te orkestreren. Dit betekent zoveel mogelijk taken aan anderen toewijzen. Als je teveel zelf wilt doen, benut je niet de potentie van je team en raak je zelf overwerkt.

7. Autoriteit
Binnen IT lopen veel onzichtbare hiërarchische lijntjes. Jij bent misschien de baas van de gehele afdeling, maar de kans is aanwezig dat veel van de werknemers nog ergens een tussenbaas hebben lopen. Als IT-leider is het jouw taak om iedereen binnen je afdeling te motiveren, ook de mensen die niet rechtstreeks aan jou rapporteren.

8. Timemanagement
Als manager moet je weten hoe je om moet gaan met je tijd. Je hebt te maken met twee soorten timemanagement: tijdmanagement voor jezelf en tijdmanagement voor je team. Laatstgenoemde is erop gericht je personeel efficiënter te laten functioneren.

9. Effectief kunnen schrijven
Of het nu gaat om e-mail, statusrapporten, onderzoekspapers, business cases, technische specificaties, budgetverzoeken of andere geschreven correspondentie: Hoe goed je schrijft zegt iets over je capaciteiten, professionaliteit en competenties. Hoe beter je bijvoorbeeld een project onder woorden kunt brengen, hoe groter de kans is dat het wordt goedgekeurd.

10. Probleemoplossend denken en beslissingen kunnen maken
Ik heb deze twee vaardigheden samengevoegd omdat het twee kanten van dezelfde medaille zijn. Je maakt namelijk beslissingen als er problemen opgelost moeten worden. Management vraagt erom dat je in staat bent om een probleem te erkennen, te analyseren om achter de oorzaak te komen en een actie te bedenken om het op te lossen. Last but not least: je moet een besluit maken over de implementatie van de oplossing.

[bron: cio.nl]

1 thought on “10 soft skills die je moet beheersen”

  1. Een heel mooi lijstje, maar ook een heel moeilijk lijstje. Deze vaardigheden verkrijgt men met name door ervaring en training en zullen deels gebaseerd zijn op persoonlijke beleving. Het is daarom lastig om altijd iedereen tevreden te houden. Toch kunnen de manieren van communiceren en conflicten management een leidinggevende echt maken of breken. Deze vaardigheden zijn in alle leidinggevende functies essentieel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *