Mijn manager is een held

– door Jef Staes –

Ik word hier in ieder geval blij van. In “Mijn manager is een held” sluit Jef eerst aan op het eerste boek “Mijn organisatie is een jungle”. Hij legt uit wat er is veranderd in de laatste paar jaar. Hoe de toegang tot alle informatie van de wereld er voor heeft gezorgd dat de organisaties van vroeger niet meer voldoen. Hij beschrijft hoe de oude 2D organisaties het afleggen en hoe je een 3D organisatie inricht die gericht is op innovatie. Hij gebruikt beeldende taal en analogieën waardoor het gemakkelijk leest.

Waarom mislukken veranderingsprocessen in bedrijven zo vaak? Jef Staes trekt in zijn nieuwste boek op onderzoek en komt tot enkele confronterende vaststellingen. De oude managergeneratie is dringend aan vervanging toe. Opleiding en vorming wordt in bedrijven nog al te vaak bekeken vanuit een achterhaalde visie op leren. Levenslang leren is een noodzaak… maar onze ondernemingen zijn er niet klaar voor.

In “Mijn manager is een held” valt Jef Staes enkele heilige huisjes aan op het vlak van management en HR en pleit hij voor een dramatische omwenteling in het beleid. Omwentelingen hebben echter helden nodig om ze tot stand te brengen. Helden die niet terugdeinzen voor hindernissen of zich laten intimideren door groepsdruk. Helden die bereid zijn risico’s te nemen, zelfs als ze daarmee hun eigen hachje in gevaar brengen. Uit dit soort heldenhout zal de nieuwe manager gesneden zijn. Hij is niet langer de technicus, de beste in zijn vak, maar de visionair, behept met een tomeloze energie en enthousiasme waarmee hij anderen aanvuurt om hun kennis in te zetten voor de realisatie van gemeenschappelijke dromen.

Dit boek richt zich tot de nieuwe manager en projectmanager die zichzelf ontwikkelt tot een management professional. Hij begrijpt hoe de leerprocessen in de hersenen werken en gebruikt deze kennis in zijn managementpraktijk. In de nieuwe tijd heeft hij immers nood aan medewerkers die leren niet zien als de weg naar een diploma of vaardigheid, maar als een noodzakelijk en permanent onderdeel van het leven. Dit boek geeft vooruitziende ondernemers en gedreven management professionals een houvast in hun strijd naar verandering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *