The Phoenix Project

– door Gene Kim – 

The Phoenix Project: een roman over IT, DevOps en Hulp om uw bedrijf te laten winnen.

Bill is IT-manager bij Parts Unlimited. Het is dinsdagochtend en op weg naar kantoor krijgt Bill telefoon van de CEO. Het nieuwe IT-initiatief van het bedrijf, waarvan de codenaam Project Phoenix is, is van cruciaal belang voor de toekomst van Parts Unlimited, maar het project is zwaar over de begroting en ver over de deadline. De CEO wil dat Bill rechtstreeks aan hem rapporteert en de puinhoop oplost in negentig dagen of anders zal de hele afdeling van Bill worden geoutsourced.

Met de hulp van een aspirant-bestuurslid en zijn mysterieuze filosofie van The Three Ways begint Bill te zien dat het werk meer gemeen heeft met fabriekswerk dan hij ooit had kunnen denken. Terwijl de klok tikt, moet Bill de work flow beter organiseren, interdepartementale communicatie stroomlijnen en de andere zakelijke processen bij Parts Unlimited effectief ondersteunen.

In een snelle en onderhoudende stijl, zorgen drie grootheden van de DevOps beweging voor een verhaal dat iedereen die in IT werkt zal herkennen. Je zal niet alleen zien hoe je je eigen IT-organisatie kunt verbeteren, je zal er nooit meer op dezelfde manier naar kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *