Hoe bescherm je kritische accounts

Traditionele IT security tools kunnen in veel scenario’s slechts beperkte bescherming bieden en hebben vaak geen functies die u kunnen helpen om te voorkomen dat credentials van kritische accounts worden blootgesteld, gestolen of hergebruikt. Microsoft’s aanbevolen aanpak om administratieve accounts te beschermen is een industrie-bewezen en sterk geautomatiseerde oplossing. Deze aanpak heet Privileged Access Workstation, kortweg PAW.

85% van de attacks beginnen met het compromitteren van één werkstation via een ongepatchte kwetsbaarheid op de applicatielaag. De hacker steelt vervolgens vaak lokale credentials om zich lateraal te verplaatsen naar andere werkstations en te wachten tot ze Domain Admin credentials kunnen bemachtigen. Dit resulteert in een verlies van controle en potentieel verlies van intellectueel eigendom, persoonlijk identificeerbare informatie en andere vertrouwelijke zakelijke gegevens en mogelijke schade aan de reputatie van de organisatie en aandelen waardering.

Privileged Access Workstation kan hulp bieden om kritische credentials in de IT omgeving te beschermen. Inbreuk op die kritische credentials kan een hacker volledige toegang geven tot alle kritische bedrijfsmiddelen van een organisatie.

Wat is de Privileged Access Workstation oplossing?
Helpt om verminderen van inbreuken op kritische account credentials bij cyberaanvallen
Stimuleert streng beveiligde werkstations om alle soorten administratieve accounts te beschermen
Maakt gebruik van dedicated domeinaccounts voor beheerders om onbedoelde blootstelling te vermijden
Beperkt surfen op internet en andere risicovolle activiteiten van gebruikers met admin credentials

Nieuwsgierig geworden naar deze oplossing? Neem dan gerust contact met mij op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *