Microsoft Azure voor Beginners

Wat is Microsoft Azure eigenlijk? En van welke voordelen profiteren organisaties die kiezen voor deze oplossing? Azure is de verzamelnaam voor de Cloud-oplossingen die Microsoft aanbieden. Deze oplossing gaat Infrastructure as a Service (IaaS), Platform as a Service (PaaS) en Software as a Service (SaaS) combineren. Daarnaast biedt het cloudopslagservices. Om capaciteitsissues en rekenkracht-problemen te voorkomen, wordt de werkdruk automatisch verdeeld door een load-balancer. Doordat Azure flexibel en hybride is, zijn toepassingen gemakkelijk aan te passen aan de specifieke wensen van elke klant. Bedrijven kunnen dankzij Cloud-oplossingen profiteren van vele voordelen, ik som er drie op.

1. Hogere bedrijfsproductiviteit
Met Cloud-oplossingen kan je sneller en gemakkelijker zakelijke, mobiele, web en Internet of Things (IoT) applicaties bouwen en beheren. Hetzelfde geldt voor het efficiënt inrichten van infrastructuren. De IT omgeving kan gemakkelijk worden uitgebreid, omdat Azure zo goed als alle bestaande technologieën en programmeertalen ondersteunt. Zo behouden de aanwezige expertise en kennis in de organisatie haar waarde.

2. Bedrijfsleiders kunnen betere beslissingen nemen
Op het Microsoft Azure platform kan verzamelde data geanalyseerd en geïnterpreteerd worden. Gebruik Business Intelligence software om meer inzicht te krijgen op jouw omgeving en klanten. Hierdoor kunnen beslissingen worden genomen die gebaseerd zijn op de juiste informatie.

3. De bestaande IT-omgeving is gemakkelijk uit te breiden
Gebruikers kunnen profiteren van onbeperkte opslag en onbeperkt servergebruik. Je gebruikt precies zoveel capaciteit als nodig is, en je betaalt dus ook alleen voor datgene wat je gebruikt. De hele omgeving is schaalbaar. Met een druk op de knop kan je capaciteit opschalen wanneer dat nodig is, of juist neerschalen. Daarnaast is Identity & Access management mogelijk in deze cloud computing oplossing.

Wil je meer informatie in verband met wat de Azure Cloud allemaal kan en hoe het ook voor jouw bedrijf meerwaarde kan bieden? Neem dan gerust contact met mij op.
Wil je Azure uitproberen? Maak dan een gratis account aan en zet vandaag nog je eerste virtuele server in de Cloud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *