Word GDPR compliant met Microsoft Cloud

Hoe Microsoft helpt om aan de GDPR regelgeving te kunnen voldoen

Over ruim een jaar, op 25 mei 2018, wordt de nieuwe Europese regelgeving voor de bescherming van persoonsgegevens, de General Data Protection Regulation (GDPR, in het Nederlands: Algemene Verordening Gegevensbescherming/AVG), van kracht. De regelgeving is van toepassing op alle bedrijven en instellingen binnen de Europese Unie en ziet toe op de bescherming van persoonlijke gegevens van hun klanten en werknemers. In de huidige fase waarin bedrijven en organisaties zich voorbereiden om straks aan de GDPR te voldoen, heeft Microsoft juridische en technologische expertise beschikbaar om hen daarbij te helpen.

Brendon Lynch, Chief Privacy Officer van Microsoft, legt in een blogpost uit welke stappen Microsoft neemt om het voor organisaties inzichtelijker te maken hoe ze aan de nieuwe regelgeving kunnen voldoen. Op de website van het Microsoft Trust Center daarbij kunnen helpen. Zo bereidt Microsoft haar producten en diensten voor zodat deze in mei 2018 aan de GDPR kunnen voldoen, en ondersteunt ze haar klanten daarnaast in hun eigen proces om de juiste maatregelen te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *